Nu har jag bakat fredagskakan igen, fast utan saffran & i annan ugnstemp + baktid = MYCKET bättre resultat! Idag har vi haft kalas för Daniel & då bjöds det på den här. Den var mkt uppskattad! Jag har gjort lite justeringar i receptet som skiljer sig liiiite från det förra receptet, so whatch out! Tänk på att den blir mer kompakt om den serveras kall, vilket jag tycker om. Serveras den rumsvarm blir det kletigare.
12 bitar
Kletig & himmelsk!
12 bitar
2 1/2 dl strösocker
1,5 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 180°. Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med ev med en klick vispad grädde till & några bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar