lördag, april 16, 2011

Glansiga chokladmaränger

Har min första "riktiga" leverans idag av mina godsaker. Mina supergoda chokladbollar a´la Delicato. Slängde även ihop de här marängerna som en bonus. Gillar vanligtvis inte maränger men de här blev chokladiga & riktigt goda, dessutom grymt söta att se på! OCH superenkla att göra! Droppade i lite ättika & det gjorde dem luftiga.





ca 20 st = en plåt

2 äggvitor
1,5 dl socker
saften av 1/2 citron
1 krm ättika
chokladssås

Vispa ihop äggvitor, socker, citronsaft & ättika i en rostfri skål. Ställ i vattenbad & värm till 65°, rör då & då. Tag bort skålen & vispa med elvisp tills marängsmeten kallnat & bildar vita, härliga toppar. Häll ner chokladsås & vänd runt en eller två gånger. INTE mer, det ska vara melerat. Klicka sen ut marängerna med hjälp av en sked, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längst ner i ugnen, 130°, i en timme. Känns så marängerna lossnar, då är de klara. Låt svalna på galler.

Chokladsås

1/2 dl vatten
1/2 dl kakao
1/2 dl socker

Koka ihop några minuter & låt svalna. Jag brukar ställa kastrullen i en skål med iskallt vatten, då svalnar chokladsåsen fort.

Inga kommentarer: