tisdag, april 12, 2011

Cupcakes

Gaaaaaah, jag har INGET tålamod. Och ingen bra sprits.
Första gången jag provade på att spritsa frosting. Lätt som en plätt tänkte jag, jag har ju spritsat grädde, majonnäs mm mm. Men icke! Det är en hel veteskap det här med frosting. Först & främst måste man ha en bra (ett par) tyll & bra spritspåse. Jag har ingendera! Jag väntar på att mina grejer ska komma på posten. Jag har kört med ett billigt sprits-kit från ÖB sen typ 2000, men det håller inte måttet! Sen ska frostingen ha en viss temperatur - inte för kall & inte för varm. Sen beter sig ljus & mörk choklad olika & de stelnar olika fort. Jaja, jag får väl helt enkelt ge det ett försök till.. eller ett par .. eller ett dussin! Det ser ju så enkelt ut på tv ju! Ska testa fler frostingar för de här blev sådär. Den med mörk choklad i stelnade så mkt att den inte gick att spritsa, fick värma på den. Den vita stelnade inte alls så mkt, men jag hade för bråttom! Här har ni ett par fina bilder iaf!

Klicka här för att komma till recept på cupcakes!

Kolla in Heavenly cupcake - här blir man inspirerad!


6 kommentarer:

Danielle på HeavenlyCupcake sa...

Ja det är en hel vetenskap med bakning ibland och för det att få ett riktigt bra resultat krävs lite fingertoppskänsla. Därför tycker jag ofta att det är svårt att skriva exakta instruktioner. Man måste gå ganska mycket på sina sinnen när man bakar, det är lite som konst faktiskt. Men övning ger färdighet! Jag tycker du fick superfina cupcakes och ju fler gånger du försöker dig på samma frosting desto bättre blir det.

Anonym sa...

Jag har ju turen att bo granne med dig och jag måste säga att det här var en fröjd att både se på och att smaka dessa cupcakes. Du har lyckats alldeles förträffligt bra. Min man vill gärna lägga in en beställning till nästa gång han har fika och har ett litet idéförslag till dig :)))

Sara sa...

Men Daniella... 200 g choklad + 200 g cream cheese...? Den blev ju stenhård? Vilken frosting tycker du ger bäst resultat?

Åh va kul, Barbro! Snälllla, be honom lämna in en beställning. Jag ställer mer än gärna upp!

söstra din sa...

sara-dear!

köp dig en sprits från tupperware! iofs är jag partisk som har sålt, men den ÄR toppen!

Sara sa...

Menar du en sån spritsburk? De är INTE bra! Jag vill ha tyllar i metall, tycker de är bäst + engångspåsar!

frida sa...

nej ingen spritsburk!

tyllar i plast dock (det är ju Tupperware) men de går att skruva av utifrån.

låna min och prova vet ja!

kram!