tisdag, april 05, 2011

Kycklingfilé med balsamvinäger, oregano & vitlök

Ytterligare en rätt att lägga till bland "Snabba favoriter". Den här kycklingrätten går ruskigt snabbt att göra & den är dessutom lyxigt god! Du kan absolut bjuda dina gäster på den här rätten. Servera med antingen ris eller potatis & med önskade grönsaker till. Jag stekte kycklingfilén i stekpanna & hällde på ingredienserna till såsen & lät den puttra på svag värme, men du kan också köra klart den i ugnen. Ett tredje alternativ är att göra såsen separat i kastrull & servera till en helstekt kycklingfilé eller annat kött.

 Jag föredrar ganska rejäla bitar,
då blir det saftigare

 Smaksättarna

 Min grönsallad med machésallad, advokado,
sugar snaps, rödlök & små plommontomater. 
Ringlade över olivolja, citronsaft & kryddade
med salt & svartpeppar från kvarn

 Fick blir broccoli till istället för ris, pasta eller potatis



2 personer

2 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1,5 dl havregrädde
1 msk balsamvinäger
1/2 msk kycklingfond
1 pressad/riven vitlöksklyfta 
 
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Stek i stekpanna, i olivolja. Tänk på att inte steka dem färdigt eftersom de skall puttra i såsen. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll ner i stekpannan. Låt puttra några minuter & red ev av med brun Maizena. Alternativt kan du köra klart kycklingen i ugnen, i en ugnssäker form, i ungefär 10 minuter.


Inga kommentarer: