Jag är, som jag sagt tidigare, inte mycket för konceptet pasta + fet sås. Tycker det är fräschare & godare att vända ner pastan i stekpannan tillsammans med köttet, kycklingen grönsakerna eller vad nu kan tänkas vara. På så sätt kan du minimera/ta bort grädde om du så önskar. Här är en improviserad pastarätt med nötfärs. Fräsch, lagom stark & jäkligt god.
2 personer
250 g nötfärs
1 rödlök
1/2 röd chili
2 små/1 stor vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
1 dl vatten
gurkmeja
paprikapulver
spiskummin
salt
svartpeppar
socker
Tomat, rödlök, olivolja, balsamvinäger,
honung, flingsalt & svartpeppar
2 personer
250 g nötfärs
1 rödlök
1/2 röd chili
2 små/1 stor vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
1 dl vatten
gurkmeja
paprikapulver
spiskummin
salt
svartpeppar
socker
Stek skivad morot, strimlad rödlök, finhackad vitlök & chili, i olivolja. När de fått färg, tillsätt nötfärsen & krydda med gurkmeja, paprikapulver, spiskummin, salt & peppar. Stek färdigt färsen. Tillsätt tomatpuré, kalvfond, vatten & strö ner lite socker. Koka ytterligare några minuter. Vänd ner valfri pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar