Lyxat mig med restaurangmat i dagarna 3 i Skottland. Väl hemma ville jag ha nåt lätt & fräsch. Efter lite shopping i favvoaffären Lidl blev det följande gooooda middag! Servera salladen ljummen, serveras den kall smakar det bara kylskåp. Stek gärna kasslern en stund innan & låt ligga framme. Vinaegretten ringlar du över strax innan servering. Jag stekte vitlöksbröd till istället för att ha i pasta i salladen.
Romansallad sköljs & läggs i en skål. Strimla skinka
& skär/bryt feta- eller salladsost i mindre bitar.
Tärna kasslern i sockerbitsstora tärningar & stek i grillpanna. Tillsätt
den strimlade skinkan mot slutet. Lägg åt sidan & strö över salladen
strax innan servering.
2 personer
200 g kassler
2-4 skivor kallrökt skinka
feta- eller salladsost
romansallad
ruccolasallad
valfria grönsaker
Skär grönsakerna i önskad form. Lägg i en stor skål. Lägg på den ljumna kasslern & skinkan. Strö över ost & ringla över vinaigretten. Servera genast. Strö ev på chilipulver.
Vinaegrette
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
salt
peppar
fryst persilja
Rör ihop & ringla över salladen innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar