fredag, april 29, 2011

Västerbottenostpaj

Mmmm...spröd, smakrik & bästa pajen! Få ingredienser - maximal smak!
Den här är god till kräftskivan, på buffén, till räkfrossa eller bara med en god sallad.

Jag har testat en del olika recept & det här är den enklaste OCH godaste. Tänk på att ha smör i degen, då får du den där spröda & goda pajen som bara smäälter i munnen!

 Hacka/mixa ihop degen. Tryck ut i en pajform. 
Nagga med en gaffel & ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter.

 Vispa ihop ägg & grädde. Vispa sedan ner 1 påse a´ 150 g 
västerbottenost & smaka av med salt & svartpeppar.




Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning

2 ägg
2 dl grädde
3 dl Västerbottenost (en liten påse a´ 150 g)
salt 
svartpeppar

Hacka ihop mjöl & smör till en grynig massa eller kör den i en mixer. Tillsätt det kalla vattnet och arbeta ihop. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ i kylen ca 30 minuter. Förgrädda skalet ca 10 minuter i 200 grader. Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner osten & smaka av med salt & svartpeppar. Häll ner fyllningen i det förgräddade skalet. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.


Inga kommentarer: