Hamnade på en amerikansk sida med massa goda recept. Blev inspirerad att baka de här cupcakesen. Saftiga men inte så porösa som det grundrecept jag har. Frostingen hämtade jag här & jag tyckte den riktigt bra, lätt att spritsa & med en liten touch av kaffe.
12 normala eller 24 små
115 g smör
130 g socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
195 g vetemjöl
skalet av en citron
1 1/2 tsk bakpulver
60 ml mjölk
Choklad- & kaffefrosting
Vispa rumsvarmt smör med socker, gärna i en hushållsmaskin. Tillsätt vaniljsockret. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, citronskal, bakpulver & allra sist mjölken. Ställ ut muffinsformar i muffinsplåtar, fyll 2/3 av formarna. Grädda nederst i ugnen i 177° i 17-20 minuter för normala muffins. Känn efter med en sticka för att se om de är klara. Stickan skall vara torr. Låt dem svalna innan spritsar dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar