fredag, april 29, 2011

Citroncupecake med choklad- & kaffefrosting

Hamnade på en amerikansk sida med massa goda recept. Blev inspirerad att baka de här cupcakesen. Saftiga men inte så porösa som det grundrecept jag har. Frostingen hämtade jag här & jag tyckte den riktigt bra, lätt att spritsa & med en liten touch av kaffe.







12 normala eller 24 små

115 g smör
130 g socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
195 g vetemjöl
skalet av en citron
1 1/2 tsk bakpulver
60 ml mjölk

Choklad- & kaffefrosting  


Vispa rumsvarmt smör med socker, gärna i en hushållsmaskin. Tillsätt vaniljsockret. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, citronskal, bakpulver & allra sist mjölken. Ställ ut muffinsformar i muffinsplåtar, fyll 2/3 av formarna. Grädda nederst i ugnen i 177° i 17-20 minuter för normala muffins. Känn efter med en sticka för att se om de är klara. Stickan skall vara torr. Låt dem svalna innan spritsar dem.


Inga kommentarer: