tisdag, maj 17, 2011

Chokladcupcakes med chili

Baksugen och sugen på att svänga ihop ett eget recept. Resultatet blev de här goooda chokladcupcakesen med en liten touch av chili (kan uteslutas såklart). Jag är grymt nöjd över resultatet. Hade i en extra äggula, kesella, olja och rumsvarmt smör. Detta tror jag bidrog till att de blev så otroligt luftiga! De smakar lite som "köpemuffins" .. vet inte om det är bra eller dåligt ;-) De fick ett glansigt inkråm och blev höga. Testa de här! Ingen elvisp behövs!

 12 cupcakes

2 ägg + 1 äggula
1/2 dl socker
1/2 dl mörkt muscavadosocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1 krm salt
1 tsk chilipulver
1 dl Kesella 10 %
1/2 dl mjölk eller grädde
1/2 dl olja
60 g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver

Blanda ihop alla ingredienserna. Det gör inget om det blir grynit pga smöret. Ställ ut 12 muffinsformar i muffinsplåt/muffinsplåtar. Grädda i mitten av ugnen, i 180°, i 22 minuter eller när en sticka kommer ut torr. Låt svalna på galler. Spritsa eller ät som de är.

3 kommentarer:

lina sa...

Hittade just hit och tycker du har en underbar blogg med massa inspiration =)) kall prova din GI-limpa ikväll! Kram

Sara sa...

Åh, tack - va kul att du tycker så! Prova mitt GI-bröd också, det är gaaaalet saftigt & gott!

Kram Sara

lina sa...

Oj jag skrev visst fel, det var ju GI-brödet som jag gjorde igår!! Supergott var det, mums! Kommer jag absolut göra igen, så enkelt att göra och väldigt gott!