söndag, maj 15, 2011

Cream cheesefrosting

Den här frostingen påminner om frostingen som finns på morotskaka. Lättspritsad och väldigt god, men tänk på att spritsa/breda ut den omgående, eftersom den stelnar ganska fort. Jag köper Eldorados creme cheese, den kostar 9.90 på Willys och du kan inte känns någon skillnad på den och Philadelphia. Går utmärkt att förvara i rumstemperatur i en burk i 2-3 dagar, när du spritsat cupcakesen. Jag har även fryst in ett gäng cupcakes. Tina långsamt och du har cupcakes som smakar som "nybakta" :-)


Till 24 mini/12 normala cupcakes

200 g cream cheese
50 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker 
Ca 8 dl florsocker (känn på konsistensen)

Vispa ihop ingredienserns i den ordning de står med en elvisp. Blanda tills det blir en jämn smet. Tänk på att göra frostingen precis innan cupcakesen ska dekoreras eftersom den stelnar lite sedan och går då inte att bre eller spritsas på. Den här frostingen kan varieras i oändlighet med t ex choklad, kakao, kokos, citron, essenser i olika smaker mm

1 kommentar:

Anonym sa...

Supergod frosting som passade perfekt till mina morotscupcakes MEN min blev aldrig riktigt stel......:(
Tog inte riktigt 8dl florsocker, kan det vara därför? Blir det 'stelare' ju med florsocker man har i?
Trevlig helg:)