måndag, maj 23, 2011

GI-limpa med keso

Mums! Den här limpan fick jag smaka av mamma som kör GI. Smakar som det GI-brödet jag har här. Underbar smak av nötter och med tuggmotstånd. Skulle kunna äta upp hela limpan ;-) Testa det här, det är ett måste - fast ni inte kör GI. Det gör inte jag!





1 limpa

200 g (3 dl) linfrö
50 g (1 dl) sesamfrö
50 g (3/4 dl) hasselnötter
50 g (3/4 dl) mandel
50 g kruska kli, fibrex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk brödkryddor (finns på påse)

Mixa allt till "mjöl"

Blanda sedan ihop

50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

Blanda det här med "mjölblandningen". Häll i en avlång sockerkaksform, klädd med bakplåtspapper. Strö gärna över solroskärnor på brödet. Grädda i 60-80 minuter i 175°. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i skivor.

En skiva = 1,1 g kolhydrat


3 kommentarer:

en värmlands tjej sa...

ja går på gi diet å försöker hitta all form av gi metod allt från bröd te goda kakor.. har gjort en å annan god gi mat så ofta ja kan! kika gärna in i min blogg å se mina maträtter :) lägg gärna kommentar!

Anonym sa...

Suoergott!! Tack för tipset! :)

Peter Lindgren sa...

Mycket gott! Hälsa mamma!!!