Jag trodde jag hade hittat receptet med stort K på kladdkaka... tills NU! Jag är i himlen.
Tack vare oljan blir kakan mjuk, chokladen bidrar givetvis till en chokladig smak. Åh vilken kladdis! Lite fluffig fast ändå kletig och mjuk! Servera den rumsvarm eller kylskåpskall. Jag föredrar den kall, då smakar den mer. Många säger att en kladdkaka ska stå till sig en dag, vad säger ni?
Om du inte har en form på 20 cm i diameter utan på 24 cm så får du inte en lika hög kaka. Tänk dessutom på att grädda den kortare tid, i 20 minuter!
Rör ihop smeten - INTE vispa. Du vill inte ha in luft i en kladdkaka
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
1/2 dl matolja
2 dl socker
1/2 dl matolja
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g mörk choklad
Sätt ugnen på 150°. Smörj en form med avtagbar botten på ca 20 cm i diameter och mjöla den. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Rör ner smör och olja. Blanda vetemjölet, kakaon, vaniljsockret och bakpulvret och vänd ner i smeten. Häll ner allt i formen. Stick ner chokladbitar. Grädda kakan i mitten av ugnen 23 minuter (kortare tid om du har större form). Servera med lättvispad grädde och ev bär.
1 kommentar:
Ska absolut testa detta recept. Tack för det. Kram Mimmi
Skicka en kommentar