Macaronbak & än en gång mandel över. Hittade på det här receptet som resulterade i en snabb, luftig och god mandel- & chokladkaka. Rörde ihop smeten med en slickepott & sen in i ugnen i 15 minuter. Jag glömde tillsätta någon form av vätska så den blev inte så saftig. Kan därför tänka mig att den, eftersom den istället blev så luftig, är god att ha som t ex tårtbotten till tårtor. Eller varför inte fylla & täcka med en god chokladkräm?
2 ägg
55 g mandel (mixad fint)
55 g riven mandelmassa
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
30 g finriven choklad
50 g smör
1/2 dl olja
Smält smör, häll ner oljan & ställ åt sidan. Rör ihop övriga ingredienser & tillsätt smör- & oljeblandningen. Blanda & häll ner i en springform (26 cm) som du smörat & mjölat. Grädda mitt i ugnen, i 175°, i 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar