måndag, maj 02, 2011

Smördegspaket

Söndagskväll & middagsdax. Det blev fyllda smördegspaket. Fyllningen bestod av rester från lördagens grillning. Jag gillar idéen att fylla paket, det går att förbereda i förväg & man kan variera det in i det oändliga. Du kan göra mindre paket & fylla med t ex räkor, dill, ost & lök & servera som förrätt. Eller som vi gjorde den här gången, med grönsaker, kött & mozzarella. Det är verkligen bara att prova sig fram. Du gör ändå på samma sätt; gräddar dem i 225° i ungefär 15 minuter.



2 personer

4 smördegsplattor
grönsaker
nötkött (vi hade oxfilé)
salt
svartpeppar
smör
mozzarella
ev parmesan

Finhacka grönsaker & stek i smör. Krydda med salt & svartpeppar. Dela köttet i mindre bitar, skiva mozzarellan. Kavla ut 4 smördegsplattor tunt. Lägg på fyllning, kött & mozzarella på ena halvan, vik över smördegen & nyp ihop kanterna. Pensla med vatten & strö över parmesan (kan uteslutas). Ställ i kylskåp tills de skall gräddas. Grädda i 225°, i 15 minuter, högt upp i ugnen.

Inga kommentarer: