Frostingen hittade jag på söta bloggen Linnéas skafferi och jag säger då det: "Mer lättgjord och lättarbetad frosting får du leta efter"! Endast skål + elvisp, inga krångliga moment.
Om du förvarar dem i kylskåpet, tänk då på att ställa fram dina cupcakes 5 minuter innan de skall ätas eftersom frostingen stelnar.
Frys gärna in nyspritsade cupcakes och ta fram en och en.... tinar snabbt och smakar som nybakade!
Frostingen kan göras mjölkfri om du byter ut smör och grädde!
Vaniljfrosting
200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting. Vill du ha en krämigare frosting, tillsätt mer vätska. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes direkt och dekorera med t ex strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar