Ååååh, de här är så enkla att göra att man nästan förvånas! Och dessutom är de riktigt söta att titta på ... OCH goda! Glöm inte saltet! Det ger den där perfekta balansen!
De kan varieras in i det oändliga ich det tycker jag om!
Jag fyllde med smörkräm, smaksatt med vanilj + kakao. Kan frysas!
30 små eller 15 stora
100 g smör
1,4 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsj bikarbonat
1 tsk salt
2 ½ tsk vaniljsocker
2 ½ tsk vaniljsocker
2 1/2 msk kakao
½ dl mjölk
½ dl mjölk
Fyllning
smörkräm (se här).
1/2 satsen smaksatt med 2 tsk vanilj. 1/2 satsen smaksatt med 1 msk kakao.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Rör ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker, kakao och till sist mjölken. Lägg bakplåtspapper på några plåtar och klicka ut smeten/spritsa, i teskedsstorlekar. Ha ett stort mellanrum mellan klickarna eftersom de sväller i ugnen. Grädda kakorna i ugnen ca 6 min för små och max 10 min för stora. De skall inte brännas! Låt svalna på galler. Fyll med smörkräm. Förvaras i burk i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar