lördag, juni 11, 2011

Kokosflarn

Tack mamma för det här receptet. Spröda men lite sega och dessutom glutenfria! Toppen! De här går utmärkt att fylla, antingen med smält choklad eller med en smaksatt smörkräm. Stick ner ett flarn i glassen ... eller smula sönder ett över glassen ... MUMS! Tänk på att platta till dem lite innan du gräddar dem, då flyter de ut bättre. 

Skål från Green Gate, inhandlat för 89 kr,

10 dubbla kex/20 enkla

1 ägg
1 1/4 dl socker
3 dl kokos
2 1/2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl flytande margarin (jag smälte vanligt smör)

Vispa för hand ihop ägg och socker. Blanda ner övriga ingredienser och låt smeten vila i 15 minuter. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper, inte för tätt eftersom de då kan flyta ihop. Jag gräddade 10 st/plåt och det gick på pricken. Grädda i mitten av ugnen, 200°, i 6 minuter.  



Inga kommentarer: