söndag, juli 31, 2011

Ljummen sallad med champinjoner



På sommaren smakar det extra gott med en fräsch sallad istället för potatis/ris/pasta till maten. Hungern är inte alltid på topp. Då kanske den här ljumna salladen är nåt?

Kan ätas kall, men jag tycker smakerna kommer fram bäst om den serveras ljummen. Servera den med t ex grillad kyckling eller en bit kött och en kall sås.

2 personer

valfri sallad, gärna nån "kraftigare" som roman
10 champinjoner
en näve haricots verts eller sugarsnaps
1 rödlök
pumpakärnor
parmesanost
olivolja
citron
honung
salt
svartpeppar

Strimla salladen grovt och lägg i en skål. Halvera champinjonerna, strimla rödlöken och skär bort ändarna om du använder haricots verts. Stek i olivolja (och lite smör) på hög värme till en början så grönsakerna får fin färg. Stek färdigt grönsakerna, tillsätt pumpakärnor mot slutet. Låt svalba något innan du vänder ner grönsakerna med salladen. Ringla över olivolja, citron och honung. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över parmesanost och servera.

2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Vilken härlig sallad precis i min smak

Sara sa...

Men tack, söta du :-) Ja visst är det gott med sallad av alla dess slag?!
Kram Sara