2 ägg
2 dl socker
75 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
mandelmassa
valfria bär
2 ägg
2 dl socker
75 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
mandelmassa
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Smält smör och tillsätt mjölken - koka upp. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggblandningen. Tillsätt sedan smör- och mjölkblandningen. Smörj en form med avtagbar botten. Häll ner smeten och strö över valfria bär. Riv över mandelmassa. Gräddas nederst i ugnen, i 175 grader, i 35-40 minuter. Prova med sticka! Servera med vaniljvisp/grädde och bär.
valfria bär
2 kommentarer:
Den ser hur god ut som helst! Har du testat den med svarta vinbär nån gång? Lite nyfiken på hur det skulle bli...
Yes, har testat med svarta vinbär. Blir MINST lika gott! Älskar svarta vinbär!
Kram Sara
Skicka en kommentar