söndag, juli 10, 2011

Mjuk vinbärskaka med mandelmassa

Mjuka kakor. Min mamma har alltid, så länge jag kan minnas, bakat mjuka kakor. Till kalas, till vardags, till sitt jobb, till pappas jobb, till mina kalas .... Ingen bakar mjuka kakor som min mamma. Det spelar ingen roll hur jag än bär mig åt, mina mjuka kakor smakar inte eller ser ut som mammas. Hon har "magic fingers". När man besöker mina föräldrar finns det 9 av 10 gånger en mjuk kaka ståendes på köksbänken. Igår var inget undantag, då bjöd mamma på den här supersaftiga vinbärskakan. Hatten av för mamma! (och pappa som kanske var den som plockade av bären)




2 ägg
2 dl socker
75 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
mandelmassa

Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Smält smör och tillsätt mjölken - koka upp. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggblandningen. Tillsätt sedan smör- och mjölkblandningen. Smörj en form med avtagbar botten. Häll ner smeten och strö över valfria bär. Riv över mandelmassa. Gräddas nederst i ugnen, i 175 grader, i 35-40 minuter. Prova med sticka! Servera med vaniljvisp/grädde och bär.

valfria bär

2 kommentarer:

Lotta - en kaka i ugnen sa...

Den ser hur god ut som helst! Har du testat den med svarta vinbär nån gång? Lite nyfiken på hur det skulle bli...

Sara sa...

Yes, har testat med svarta vinbär. Blir MINST lika gott! Älskar svarta vinbär!

Kram Sara