lördag, juli 30, 2011

Krämig tomatsås


Vi tärnade avokado och åt till.



Den här pastarätten blev en 'panikrätt'. Sista dagen på kusten och med i stort sett inget kvar i matväg.


Daniel, som lever efter devisen 'man tager vad man havet, slängde på 10 minuter ihop den här pastarätten. Den blev genast en favorit, kommer laga den livet ut! Det är verkligen så att med rätt, om än få, ingredienser är det inte svårt att lyckas. Oavsett vad jag gör, om det är en sås, gryta, soppa eller gratäng så tänker jag alltid: 'Nåt sött, salt och surt'. I det här fallet; honung, salt och citron. Då giftet sig smakerna på ett helt annat sätt än om du bara har salt. Detta gäller i alla rätter!


2 personer

valfri pasta
en burk cocktailtomater i konservburk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1/2 dl grädde (minst 15%)
1 msk citron
salt
peppar
honung
olivolja

Tärna löken och finhacka vitlöken. Stek mjuka i olivoljan. Tillsätt tomatpuré, citron, tomater och grädde. Smaka av med salt och peppar. Ringla ner lite honung. Rör ner pastan eller servera såsen brevid.

Av Sara via iPhone

Inga kommentarer: