söndag, juli 24, 2011

Räkstuvning

Räkstuvning görs på ett kick! Gott på varma mackan, i krustaderna, i crepes .. you name it!

Här i en varm macka (underst)

2 personer

2 hg räkor
schalottenlök/halv gul lök
msk vitt vin/matlagningsvin
tsk tomatpuré
dl vispgrädde
en klick smör

Finhacka och fräs schalottenlöken/gul lök i smör, tillsätt vinet och tomatpurén. Fräs runt rejält. Häll på vispgrädden och reducera ihop stuvningen med en klick smör till lagom konsistens. Ta bort från plattan och vänd ner räkorna och hackad dill.



2 kommentarer:

Fishis sa...

Åhhh så perfekt att jag klickade in mig här! Har nämligen tänkt på att göra en räkstuvning i dagarna :)
Kram BLOGGFISKEN-fisk för fulla muggar :)

Sara sa...

Va bra få! :-) Snygg blogg du har!!! Vad har du för kamera och objektiv?
Kram Sara