måndag, juli 18, 2011

Tacopaj

Tacopaj. En riktig klassiker. Jag tycker den här varianter är bäst, håller ni med? Som med de flesta andra pajerna smakar den bäst dagen efter egentligen .. iaf skall den inte ätas skållhet tycker jag :-)



Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk kallt vatten

Fyllning
400 g nötfärs
smör eller olja att steka i
1 påse tacokrydda
1 tärnad gul lök
1/2 tärnad röd paprika
1 burk creme fraiche chili paprika
2 finhackade tomater
1 skivad tomat
ca 2 dl riven ost

Blanda vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop. Tryck ut i en pajform och ställ i kylskåp ca 30 min (eller frys 10 minuter). Förgrädda i 225 grader, i mitten av ugnen, i 10 minuter.

Bryn nötfärs med löken. Tillsätt kryddmixen och creme fraichen. Rör sedan ner den tärmade paprikan och tomaterna. Häll ner i pajformen. Lägg på den skivade tomaten och strö över den rivna osten. Grädda tills pajen fått färg, 10-15 minuter.

Inga kommentarer: