Chokladganache är så himla gott! Det är en mjuk chokladkräm kan man säga, som passar ypperligt att fylla macarons, cupcakes och tårtor med. Du kan även bre den på tårtan och spritsa på dina cupcakes. Dessutom går den snabbt att göra! Du kan med fördel frysa chokladganache.
Om du ställer ganachen i kylskåpet så stelnar den. Du kan då göra praliner och t ex rulla i kakao. Ganache är grunden för praliner.
Om du skall spritsa cupcakes måste du vispa upp ganachen först med elvisp så den blir fluffig.
Du kan förvara ganachen i en burk i kylskåpet (håller sig ganska länge) och ta fram och rumstemperera och använda i/på kakor. Om du värmer den i kastrull har du en god sås!
Använd helst inte choklad med kakaohalt över 70 %, då blir ganachen bitter.
Om du ställer ganachen i kylskåpet så stelnar den. Du kan då göra praliner och t ex rulla i kakao. Ganache är grunden för praliner.
Om du skall spritsa cupcakes måste du vispa upp ganachen först med elvisp så den blir fluffig.
Du kan förvara ganachen i en burk i kylskåpet (håller sig ganska länge) och ta fram och rumstemperera och använda i/på kakor. Om du värmer den i kastrull har du en god sås!
Använd helst inte choklad med kakaohalt över 70 %, då blir ganachen bitter.
lika del choklad som vispgrädde
Finhacka chokladen och lägg i en skål. Värm grädden så den nästan kokar. Häll i 3 omgångar över chokladen, rör noga. Låt svalna i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar