lördag, augusti 13, 2011

Enklaste såsen!



Den här såsen gjorde jag för första gången för snart 10 år sen. Jag fick tipset från en kollega och tänkte ärligt talat att "Är du inte klok"? när hon sa vad såsen innehöll.

Jag testade såsen och min första reaktion var "WOW". Och jag kan ärligt säga att alla som smakat på såsen undrar hur jag gjort. När man berättar så tror de mig knappt. Idag gjorde jag den för första gången på mååånga år (hade glömt bort den) och Daniel var mäkta impad!

-Kom till saken, tänker ni. Okej ... såsen innehåller 1 burk creme fraiche, 1 vitlöksklyfta och en köttbuljongtärning (jag har även i fryst persilja för färgens skull). Enkelt va?! Tänk på att ju magrare creme fraiche du tar, ju rinnigare blir såsen. Jag brukar ta 15 % och tillsätta liite Maizena så den blir lite tjockare. Men är det fest så blir det den feta och goa ;-)

Den här såsen är grym till kött och kyckling. Ska ni testa den?

2-3 personer

1 burk creme fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1 köttbuljingtärning
(fryst persilja)

Lägg samtliga inggredienser i en kastrull och värm tills buljongen löst sig. Red ev med ljus Maizena.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Skulle vilja testa denna! Vad är den godast till? Kött, kyckling? Och Ska den serveras varm? :)
MVH Linnéa