söndag, augusti 28, 2011

Krämig kycklinggryta med wookgrönsaker


fotat med iPhone

Söndagsmiddag hos mamma och pappa. På menyn: krämig kycklinggryta med wookade grönsaker och jasminris. En höljdarrätt!

Min mamma är så duktig på grytor och såser, hon får dem så krämiga och lagom salta. Den här kycklinggrytan är himelskt god och är en perfekt bjudrätt som går att förbereda i god tid.

Blir det nåt över funkar den som matlåda till jobbet.

4-5 personer

4-5 kycklingfiléer
smör till stekning
salt och peppar
2 msk kycklingfond
1 1/2 - 2 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
500 g frysta wookgrönsaker
1/2 burk creme fraiche chili/paprika
1/2 burk le cuisine örter/vitlök
1 dl grädde
en knivsudd socker
maizena

Tärna kycklingen och stek i smör. Salta och peppra. Tillsätt och fond och vatten och låt puttra på låg värme till all vätska nästan är borta. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop i ca 10 minuter. Red av med maizena till rätt konsistens.

Inga kommentarer: