måndag, augusti 08, 2011

Krämig tomatsoppa




Less is more. Keep it simple - keep it Vouge!
Den här soppan är barnsligt god. Och barnsligt enkel att göra. Och vet ni vad det "sjuka" är? Att den impar på alla som smakar på den, trots få ingredienser.

Du kan med fördel "kötta" till den och lägga ner räkor eller grillad kyckling.

Snälla, gör den här! Servera en mindre portion som förrätt eller en rejälare till huvudrätt. Mina morotsfrallor är ruskigt goda att äta till.

Glöm inte att salta och peppra ordentligt!! Salt och socker plockar fram spakerna.

2 personer
2 burkar med tomater (helst cocktail)
smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl fryst/torkad basilika
2 msk torkad oregano

2 dl grädde
salt och peppar
chilipulver
liite citron
en knivsudd med socker

Bryn fichackad lök och vitlök med basilika och oregano, i smör. Häll i de tomaterna, låt koka upp och sjuda en stund innan du mixar den till en fin slät soppa. Häll över grädden och låt soppan sakta koka upp igen, och smaka av  med salt, peppar, chili, citron och socker.

3 kommentarer:

Jessica sa...

Kommer absolut att prova denna soppan nu till veckan, såg så god ut !! Bra med ingredienser som man (nästan) alltid har hemma!

Sara sa...

Va roligt! Ja, gör det! Det är en, som du säger, soppa som man har (nästan) alla ingredinser till hemma!! Glöm inte att salta, salta, sockra & peppra ;-)
Kram Sara

Anonym sa...

Använder du färska tomater eller konserverade?