Vaniljmacarons med vaniljsmörkräm
Macarons färgade med karamellfärg. I mitten en ljuvlig chokladganache
Här har ni ett "enkelt" recept på macarons. Och OM det är lätt att lyckas med. På det här receptet får du ut ungefär 30 macarons (60 halvor) men det beror såklart på hur stora du gör dem. Jag föredrar att spritsa dem lite mindre, tycker de lyfter sig bättre då.
100 g skållad, finmald mandel
100-110 g äggvita (som stått framme 1 dygn i rumstemperatur)
200 g florsocker
4-5 msk socker
ev smaksättning/färgsättning
Skålla och finmal mandeln och sikta den sedan genom en sil. Tänk på att det skall vara 100 g mandel när allt är siktat, så räkna med 150 g mandel. Sikta även ner florsocker i bunken och blanda. Vispa äggvitorna till ett skum, börja då tillsätta sockret, matsked för matsked. Vispa tills du fått en blank och tjock maräng. Häll försiktigt ner mandelblandningen i marängen och vänd runt försiktigt med en slickepott. Smaksätt/färgsätt. Fyll en spritspåse med en rund tyll och sprita ut på plåt med bakplåtspapper. Låt dem vila 30-60 minuter så macaronsen får som ett skinn på sig. Grädda i 150 grader i 8-12 minuter, beroende på ugn. Låt svalna och fyll.
10 kommentarer:
Bra recept! :)
Om man är allergisk mot mandlar finns de något annat man kan använda då??
Hej Vicki!
Hasselnötter går bra! :-)
Kram Sara
Testar detta recept nu, har aldrig gjort macarons förut :P.
Men de med att använda något annat än mandel så har jag en vän som gjorde på solrosfrön istället, det blev super gott!
Hej! Super goda macarons blev det! tack för du delar med dig :)Men har en fråga, går dessa att frysa?
Hej, åh va kul!! Jajamen, de går toppenbra att frysa!! Jag brukar göra ett gäng och frysa in. Tinar smabbt :-)
Kram Sara
Vilken härlig blogg du har! Kommer garanterat kika in här ofta!
Detta är det första recept på macarons jag provar och det var kanonbra! Jag bytte ut mandel mot solrosfrön och det blev riktigt bra!
Spelar det någon roll om äggvitorna inte står framme i ett dygn utan i ett par timmar istället? :)
Hej Pernilla!
Nä, det spelar ingen roll... har slutat ställa fram äggen dagen innan. Blir lika bra ändå!
Kram Sara
Hej kanonsida du har en klar favvo, gjorde Macarons för första fången blev underbara .....
Men Choklad ganachen ?????? Tror jag missade nåt där skall grädden vispas innan man blandar med chokladen ?? Jag kokade den ??? Svår som tusan att spritsa. Bottnen på Macaronen sjönk liksom in lite trots att jag var jätteförsiktig när jag spritsade på fyllningen.
Så min fråga::::
När ganachen skall på Macarons vispas grädden då ???
Skicka en kommentar