Än en gång slår jag ett slag för mat med få, men goda ingredienser. Med lök, vitlök och en skvätt grädde kan du lyckas med allt! Det är grunden i (nästan) all matlagning.
Den här rätten är en riktig höjdare som passar som bjudrätt, så god är den. Vill man ha den lite färggrannare kan man vända ner lite persilja eller hackad ruccola.
4 portioner
300 g nötfärs
1 gul lök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3-4 dl kantareller (jag hade frysta)
olivolja + smör till stekning
kalvfond
grädde
salt och svartpeppar
parmesan
Stek färs, lök, vitlök och kantareller. Smaka av med kalvfond, salt och peppar och en knivsudd med socker. Koka pastan och tillsätt den. Tillsätt grädde (nån deciliter ca). Servera och riv över parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar