tisdag, september 27, 2011

Tacosoppa á la Viktväktarna



Den här soppan åt jag för första gången en kall oktoberdag 2006. Jag var hemma hos en klasskompis från Högskolan, vi skulle öva på en pjäs. Jenni, som hon heter, bjöd på den här gudomligt goda soppan. Jag minns att jag var helt tagen ... tyckte det smakade så gott! Det är konstigt hur en del mat kan smaka så gott vid olika tillfällen. Nu var det ett tag sen jag gjorde den och idag kom suget över mig. Gillar man tacos, gillar man den här soppan. Men tro mig, den smakar inte så mycket tacos som man kan tro. Tillsammans med grönsakerna blir det en mustig soppa och ni måste lova att ni testar den!

Soppan är snabb att göra dessutom nyttig, fast vilken soppa är oftast inte det? Den går att variera efter tycke och smak och går utmärkt att frysa. Servera soppan med ett gott bröd.

2 rejäla portioner

200 g nötfärs
2 potatisar
1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 paprika
1 dl majs
1 påse tacokrydda
7 dl vatten
1/2 tärning kycklingbuljong
ev salt och svartpeppar

Finhacka lök och vitlök. Skala potatisarna och moroten och tärna tillsammans med paprikan. Stek grönsakerna i lite smör i en stekpanna. Lägg sedan över i en kastrull. Stek nötfärsen och krydda med tacokryddorna. Häll sedan ner färsen tillsammans med grönsakerna. Häll på vatten och buljong. Låt puttra tills grönsakerna är färdiga. Häll ner majsen och smaka ev av med salt och svartpeppar.

2 kommentarer:

Anniesara sa...

Hej Sara,

har du funderat på att göra en egen "grupp" med bara viktväktarrecept?

/Sara :)

Sara sa...

Hej Sara!

Nja,, det har jag väl inte tänkt ... många av mina recept är nyttiga och säkert VV-vänliga, men har inte koll på hur man räknar points nu för tiden enligt VV.

Mvh Sara