Miniformar från Åhléns
Jag använder Fazer´s vita choklad, den är bäst enligt mig. Eftersom vit choklad inte smälter lika lätt som mörk blir det bäst om du hackar den ganska fint, inte för grovt - då faller de till botten.
15 normala/40 mini
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
180 g (ca 3 dl) vetemjöl
1½ dl mjölk
100 g vit choklad
Vispa smör + socker poröst. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten växelvis med mjölken. Vänd sist ner den hackade chokladen. Ställ ut cupcakeformar i muffinsplåtar och fyll med 2/3. Grädda i 200 grader, i mitten, 9-10 min för mini och ca 15 min för normala.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar