söndag, oktober 30, 2011

Choklad- & havrerutor

 Chokladnibs från Odense (finns på Ica). Jag använde
ljus choklad, men det finns även vit och mörk

 Kakan är precis uttagen ur ugnen och jag
har strött på chokladen som smälter något


Jag skar något mindre bitar och fick ut ca 30 st. Halvera gärna receptet!

Ytterligare ett snabbt recept som du slänger ihop medans fikagästerna är påväg. Påminner lite om smulpaj, men smakar mycket bättre. En spröd kaka som verkligen lyfts av kardemumman och kakaon! Och så chokladen på ..... mmmmmm.... Glöm inte att använda smör - då får du den där knäckiga, koliga smaken.

Jag använde sportflingor, spelar ingen större roll vad du använder.

Kakorna går utmärkt att frysa in!
ca 24 st

200 g smör
1 1/2 dl socker
8 dl havregryn
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
75 g choklad

Klä en långpanna, 30*40 cm, med bakplåtspapper. Rör smör och socker smidigt. Krossa havregrynen lite lätt och blanda ner i smörblandningen ihop med övriga ingredienser (inte choladen). Blanda ihop till en smulig massa. Strö ut smulorna jämnt i långpannan och platta till. Grädda i 200 grader, i mitten, i ca 15 minuter. Strö över den hackade chokladen (eller chokladnibs) direkt när du tagit ut kakan. Låt svalna och skär sedan i rutor.


2 kommentarer:

Malin sa...

Åh dom där låter supergoda, vill verkligen se en bild på dom!

Lina i vbg sa...

tack för recept! testar nu :)