lördag, oktober 22, 2011

Club sandwichIkväll ville vi äta nåt riktigt gott. Och nåt vi inte gjort innan. Vi bestämde oss för klassikern club sandwich med ryggbiff, stekt lök och riven pepparrot.

Jösses, vilken hit! Saftigt kött, pepparrot, bearnaisesås, stekt lök, sallad, senap och stekt rostbröd. Så jäkla oslagbart gott! Vilken kombo!

Det här bara bönfaller jag er att göra, för det var bara såååå gott. Ibland är det bra att ha en sambo som gärna kombinerar smaker man själv inte tror på.

rostbröd
nötkött (vi hade ryggbiff)
gul lök
tomat
sallad
bearnaisesås (Lohmanders)
färsk pepparrot
dijonsenap

Strimla löken och stek i smör, salta och peppra. Lägg åt sidan. Skiva tomat och riv pepparroten fint. Lägg även det här åt sidan. Stek köttet på hög värme, salta och peppra. Tänk på att inte steka för länge - köttet ska vara saftigt. Lägg köttet åt sidan, torka ur stekpannan och lägg ner brödet och ge dem lite färg. Sedan dax att montera dina club sandwich. Bred lite senap på en brödskiva, lägg på sallad och uppskivat kött. På köttet lägger du bearnaisesås, tomat, lök och pepparrot. Lägg ev över en brödskiva. Servera!

2 kommentarer:

Klipphöjden3 sa...

Jag blir hungrig när jag ser dina underbara bilder! Detta låter som något vi måste testa. Tack för tipset!
/Veronica

Emelie sa...

Hej! Nu har jag följt din blogg ett tag och det är väl dags att ge sig till känna =)För några månader sedan så började min sambo att plugga och vi fick börja tänka över vår ekonomi. Det första vi beslutade om var att sluta köpa bröd. (Tänkte att det troligtvis var en ganska stor bov i vår ständigt växande matkassa)Började då leta recept eftersom jag aldrig bakat bröd i hela mitt liv. Det var på det sättet jag trillade in i din värld. Ville bara säga tack! för alla inspirerande och lätta recept. Gurkfrallorna och grötbrödet är en stor favorit som även har gått hem på jobbet =)Ikväll ville vi lyxa till det lite och testade därför detta recept och det var underbart gott!! Tack ännu en gång för tipset. Din blogg är bäst när inspirationen tryter!

Vänligen Emelie

Ps: Matkassan har minskat med ungefär 500 kr och det är till stor del för att vi slutat köpa bröd ds.