söndag, oktober 02, 2011

Cupcakes - smält eller rumsvarmt smör?

Jag hör och ser ständigt på tv att man INTE ska ha smält smör när man gör cupcakes, att man istället ska ha rumsvarmt smör. Jag har nu testat olika recept på vaniljcupcakes och på chokladcupcakes; med smält smör och med rumsvarmt smör. Resultaten varierar lite.

Med smält smör: Blir lite svampigare och luftigare, håller sig saftiga länge. Ytan blir lite glansig och mjuk. Inkråmet blir "småporigt" med små luftbubblor.

Med rumsvarmt smör: Blir lite mer kompakta men ändå saftiga. Ytan är direkt efter gräddning lite hårdare och mer matt. Inkråmet bir ganska tät med lite större luftbubblor.

Vad föredrar jag? Jag tycker nog att de med rumsvarmt smör (och ett ägg extra också) blir mer smakrika och mer "cupcake-aktiga". De blir lite mer kompakta men håller sig saftiga. Testa er fram!

Vaniljcupcakes med rumsvarmt smör i smeten

Vaniljcupcakes med smält smör i smeten

Inga kommentarer: