söndag, oktober 02, 2011

Kött- & fruktfat

 Grillad kassler

Vinmarinerad rostbiff

Jag har jobbat många år (heltid och som extrajobb när jag studerade) i delikatessen och kallskänken på Ica. Där hade vi dagligen beställningar på köttuppläggningar ihop med exotiska frukter.

Beställer man kött + frukt upplagt så får man betala runt 100 kr/person. För mig är det ett rån. Speciellt när du kan göra det mycket billigare själv. Och det tar inte alls lång tid, dessutom är det roligt att få göra det på sitt egna sätt. Köper du köttet över disk betalar du vanligt hektopris, man räknar med 1 hekto kött/person. Så räkna med 20-30 kr/person. Lägg till ungefär 30 kr för frukten och du har tjänat in 40 kr/person. Givetvis kan du spara mer pengar genom att välja billigare kött och färre fruktsorter.

Beställ önskat kött (t ex grillad kassler, rostbiff, kalkon, fläskfilé, rökt skinka) där du köper pålägg över disk. Be dem skära det i "matskivor", man vill ju inte ha påläggstunna skivor. Glöm inte att beställa ett par dagar innan du ska ha köttet, det brukar inte vara så uppskattat att be dem skära upp 1 kg kött på momangen.

Köp engångsfat (fråga där du köper köttet), de är perfekta att återanvända. Köp din favoritfrukt, t ex druvor, passionsfrukt, kiwi, physalis, melon och lägg på köttfaten. Täck faten med plast eller dra över en plastpåse. Förvara svalt och ställ fram innan gästerna kommer.

Inga kommentarer: