Jag älskar fisk! Speciellt med en god, gräddig sås. Det här blev så jäkla gott, detta kan till och med vara bland det godaste jag gjort på länge med fisk. Dessutom slängdes den ihop i ett nafs, med ingredienser som man har hemma. Och att den gör sig själv i ugnen är ju bara ett plus.
Är ni som jag tveksam till curry ihop med fisk? Jag lovar, curryn gav mest fin färg, vilket var det jag ville. Likaså med gurkmejan och paprikapulvret, de agerar färgsättare snarare än smaksättare.
Det här är en vardagsrätt som bjudrätt, ni kommer bli impade av de underbara smakerna!!!! Lova att ni testar det här!!
2-3 personer
400 g (ett block) ljus fisk, t ex hoki eller torsk
runt 10 halverade cocktailtomater
2 1/2 dl valfri grädde (ta gärna 15 % eller fetare)
curry
paprikapulver
gurkmeja
salt
vitpeppar
ljus Maizena
persilja (jag använder fryst)
Dela den halvtinade/tinade fisken och lägg i en ugnssäker form. Krydda måtttligt med kryddorna, lägg över tomater och häll över grädde. Strö över Maizena (knappt nån matsked) och blanda runt lite. In i ugnen, 225 grader, i mitten, i ca 25 minuter. Strö över persiljan mot slutet. Ta ut fisken då och då och ös med sås, så inte fisken som sticker upp blir torr. Servera med exempelvis kokt ris och grön sparris.
9 kommentarer:
Åh, det ser gott ut. Ska prova det jag är jättedålig på att laga fisk...
Har just bakat 80 små söta chokladcupcakes till jobbet! :-)
Äter ni glass som vi? En halv, halvliter direkt ur paketet!! Min favorit var Nogger, gillade även lakrits, ngn jag trodde jag skulle tycka bäst om päronsplit.
Kram Alexandra
Yes, glass skall ätas som "förr", dvs ett halvt paket och äta direkt ur! Har dock bara smakat på Nogger än så länge.
Oj, 80 st? Vilken variant?
Kram Sara
Gud så gott det såg ut! Inspiration!! :D
Åh vad smarrig, det ska testas omgående! Tack för en härligt inspirerande blogg!
Tack för era fina kommentarer! Ja, testa det här receptet - det är bara sååååå himla gott! Enkelt men oslagbart!
Kram Sara
Det här såg riktigt gott ut! Påminn mig när jag har idétorka!!
Det här bli kvällens fredagsmys!
Jag bor sen manga ar i USA och var sugen pa ugnsbakad fisk igar och efter en kvick Google landade jag pa detta recept. Kanongott! Skickade aven receptet till tva kollegor som oversatte det och ska prova sjalva.
Supergod fiskrätt som går hem hos hela familjen!
Jag ramlade över ditt recept av en slump och det blev en välkommen påminnelse : )
Mamma brukade laga den på 70-talet och det var en riktig favorit som jag helt hade glömt bort.
Ett tips från mig är att tillsätta 1 gul lök, skuren i tunna ringar som fördelas över tomaterna. Löken märks inte av så mycket men ger en pikant smak.
Skicka en kommentar