söndag, oktober 02, 2011

Jordgubbsmousse på italienskt vis



Igår var jag på kalas. Till efterrätt hade min sambos syster gjort de här godsakerna. Hon hade varvat savoiardikex, dränkta i limoncello, med jordgubbsmousse. Fräscht och väldigt gott!

Limoncello är en citronlikör som är god i efterrätter och drinkar. Givetvis kan du utesluta likören och istället droppa citronsaft eller något annat syrligt på kexen, eller så varvar du naturella kex med moussen.

4 personer

1/2 liter jordgubbar
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Kesella 10 %
3 msk florsocker
8 avlånga savoiardikex
2 msk Limoncello

Dela jordgubbarna i små bitar. Vispa grädden hårt, rör sedan ner Kesella och florsocker. Dela kexen i mindre bitar och droppa över likören. Varva mousse med kexen i portionsglas. Garnera ev med jordgubb och kanel.

Inga kommentarer: