lördag, oktober 15, 2011

Kokoskladdkaka



Den här kakan har jag suktat efter länge. Jag har tänkt många gånger att "Den här ska jag baka". Igår gjorde jag slag i saken ..... och jag säger då det, det är en av de godaste kakorna jag ätit! Den är kletig, spröd, söt och bara sååååå härligt god. Spröd och knäckig yta och med ett kletigt inre.

Jag tog en liten bit igår, strax efter att jag tagit ut den ur ugnen och då var den verkligen kletig. Idag, efter att ha stått till sig i rumstemperatur över natten, var den fortfarande kletig men mer kompakt.

Ikäll skall den avnjutas med en klick grädde och hallon - för den behöver kan behöva lite syra eftersom den är söt och mäktig.

Kakan är dryg eftersom man skär den i små bitar så räkna med minst 12 bitar.

1 kopp = 1,5 dl

3 ägg
3 koppar socker
1½ kopp mjöl
1½ kopp kokos
150 g smält smör
2 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en skål med en slev eller liknande. Använd INTE elvisp! Häll smeten i en väl smord och bröad form. Man kan använda kokos istället för ströbröd om man vill. Grädda i 200º, längst ner i ugnen, i ca 30 min, kakan kan gärna vara något kladdig. Servera med vispad grädde och bär!

2 kommentarer:

Emma - Husmor Emma sa...

Det där ser supergott ut! Det ska jag baka nästa gång min mamma kommer på fika, hon älskar allt med kokos :)

Sara sa...

Hej Emma!
Ja gör det, den är sååååå mkt godare än den ser ut!!! MUMS!

Kram Sara