Redo att åka in i ugnen, i 250 grader, i 12 minuter
Köttbullar är ju bara så gott. Frågan är om man någonsin kan tröttna på det?
Jag har börjat steka mina köttbullar i ugnen och det är det ett av de bästa husmorstipsen! Det blir saftigare köttbullar och dessutom är det ju så mycket smidigare än att stå och steka i stekpanna. Snabbare går det också. Alltså bara fördelar!
Det här receptet ger GODAST köttbullar med den där "mormorssmaken". De blir så otroligt saftiga och kan frysas utan att de blir torra. Perfekt!
Det här receptet ger GODAST köttbullar med den där "mormorssmaken". De blir så otroligt saftiga och kan frysas utan att de blir torra. Perfekt!
Jag brukar passa på att göra 1 1/2 sats - det blir en full plåt!
Servera med kokt potatis, lingon och gräddsås. Recept på min smaskiga gräddsås hittar du här.
40 köttbullar
500 g nöt- eller blandfärs
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 msk kalvfond
ca 1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 ägg
2 msk fint hackad gul lök
Rör ihop ströbröd, mjölk och kalvfond och låt svälla i minst 10 minuter. Rör ihop övriga ingredienser och tillsätt sedan ströbrödsröran (ja, den ska vara tjock). Låt smeten vila i ca 5 minuter. Forma till köttbullar/pannbiffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, i 250 grader, i ca 12 minuter. Vänd biffarna efter halva tiden, gör du köttbullar räcker det att skaka plåten lite. Tag ut och låt vila lite innan du äter dem.
3 kommentarer:
Oj vilka underbara köttbullar! Dom kommer finns på vårt julbord i år!
Tack för ett jättebra recept! Gjorde dessa idag och de blev sjukt goda, mums!
Tack Parisa, va kul! Gjorde ett gäng igår .... och MUMS va de är goda.
Välkommen åter!
Kram Sara
Skicka en kommentar