söndag, oktober 23, 2011

Varm smörgåstårta

 Monterade och redo att åka in i ugnen. Grill, 200 grader, i 10 minuter

 Mums, nu är det bara att hugga i!

Massa goda lager av smaskigheter!
Här kommer ännu ett favoritrecept på något som min mamma brukar bjuda oss på när vi kommer över på fredagsmys. Det är en "enkel" rätt som passar bra till helgmyset eller när kompisarna kommer över på en spelkväll. Ja, ni fattar .... det är ingen snygg gourméträtt. Dock så är den riktigt god!

Den här går att förbereda i förväg och så är det bara att gratinera den i ugnen lagom tills man ska äta. Det är bra bjudmat/helgmat när man inte känner för att stå i köket.

Ta överbliven köttfärssås, tacofärs eller stek upp färs och krydda med salt, peppar, ketchup och chilisås. Det viktigaste är att det är köttfärs i nån form.

Jag brukar räkna med två bitar/person, det är 4 formbröd eftersom man lägger dem dubbla. Men då blir man riktigt mätt också, speciellt som du serverar en sallad till. Men hellre göra för mycket än tvärtom.

4 personer

16 skivor formbröd/rostbröd
köttfärs
bearnaisesås (jag använder Lohmander´s)
paprika eller tomat
ost

Lägg bröden dubbla på en plåt, de ska sitta ihop som en tårta. Lägg på köttfärs, klicka sedan på bearnaisesås (inte alltför mycket), garnera med en paprikaring/tomatskiva på varje. Strö sedan över ost. Så här långt kan du förbereda. Gratineras högt upp i 200 grader på "grill" till osten smält och fått färg.

1 kommentar:

Malena sa...

Jag åt varm smörgåstårta för första gången för några veckor sedan, då med tonfisk i, eftersom jag inte äter kött.