Mmm... en smakrik soppa & en skiva rostat vitlöksbröd. Det är olslagbart gott! Speciellt på hösten och vintern tycker jag ... Soppa hör de årstiderna till.
Jag var klantig den här gången: jag skrev inte upp mängderna. Så ni får helt enkelt smaka er fram.
2 personer
400 g fisk (jag tog lax och torsk)
morot
gul lök
grädde
vitt vin
hummerfond
torkad basilika
torkad oregano
honung
citron
salt
vitpeppar
chilipulver
Skala och dela moroten i "tändsticksstorlek". Finhacka löken. Stej mjuk i smör i några minuter och lägg sedan över i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser (inte fisken) och låt småkoka i ca 15 min. Dela fisken i mindre bitar och lägg ner i soppan. Låt soppan dra i ca 5 minuter - INTE koka, då blir fisken torr.
1 kommentar:
Hur smarrigt ser inte denna soppa ute hihi!
Skicka en kommentar