söndag, november 13, 2011

Kantarell- och baconsås





Mumsfilibaba!! Jag varnar er: DET HÄR ÄR EN ÄTA MED SKED-SÅS.

Här har du en riktig lyxsås! En sås som passar perfekt på middagen till t ex oxfilé, fläskfilé eller kycklingfilé. Den görs på ett nafs...!

Den här såsen innehåller flera favoriter; kantareller, bacon, lök och grädde.

Jag tycker om att såsen är ganska tjock, men ha gärna i mer vatten + grädde.

4 personer

1 gul lök
100 g strimlad bacon
2 små burkar (a 200 g) kantareller
1/2 dl vatten
2 dl vispgrädde
stekspad eller kalvfond
1 krm socker
1 tsk vitvins- eller rödvinsvinäger
salt o peppar
såskulör
mjöl eller Maizena

Stek finhackad lök med bacon och kantareller. Det ska inte brännas, utan få färg. Lägg över i kastrull och tillsätt vatten, grädde, stekspad/kalvfond, socker, vinäger och smaka av med salt och peppar. Låt småkoka i ca 10 minuter. Färgsätt med såskulör och red med mjöl eller Maizena till önskad konsistens.

Inga kommentarer: