onsdag, november 02, 2011

Korvgryta med smak av tomat och basilika



Supersnabb vardagsrätt som är perfekt att ta med och värma på jobbet!

Jag har använd creme fraiche med tomat och basilika, det ger en väldigt god smak till den här korvgrytan. Ha gärna i fler grönsaker, jag hade inte så mycket att välja på idag.

4 portioner

400 g falukorv
1 stor röd/gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 burk (400 g) krossade eller hela cocktailtomater
1 burk creme fraiche tomat och basilika
2 msk chilisås + 2 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
salt svartpeppar
honung
fryst basilika

Strimla korven och stek med löken, låt få lite färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i ca 10 minuter. Servera med ris, pasta eller potatis.

2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

låter väldigt gott

Pek sa...

Gjorde en sökning på internet av korvgryta och kom hit. Såg så smarrigt ut så blev en vända till affären, fick dock byta creme fraichen till en med örtkryddor. Grytan luktade gott, såg god ut och va smaskens!