Ett egenpåhittat recept som visade sig blir riktigt bra! Sega men ändå lite spröda kakor med god smak av havre och kakao. Supersnabba att göra och det är ju aldrig något negativt. De luktar helt ljuuuuvligt ovh smakar desto bättre!!
Jag använde mörkt muscavadosocker, det passar bra i småkakor med choklad tycker jag. Kakorna blir inte lika söta som med vanligt socker. Givetvis kan du använda vilket socker du vill, men jag ville testa med muscavadosocker.
Kan tänka mig att kakorna skulle passa sig grymt bra ihop med vaniljglass .....
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl mörkt muscavadosocker
1 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
Rör socker och smör smidigt, tillsätt övriga ingredienser. Rulla till 4 längder, lägg på plåt med bakplåtspapper. Platat till något. Grädda i 175 grader, i mitten av ugnen, i 10-15 minute, beroende på hur sega du vill ha dem. Skär i önskad storlek medans de fortfarande är varma.
7 kommentarer:
Verkar goda, ska försöka komma ihåg dom när jag blir sugen på att baka något segt och chokladit... ;)
Det ska testas här imorgon =)
Trevlig kväll
Nu har dessa små läckerbitar bakats i huset! Dom blev lagom sega men ändå spröda, precis som du skrev :) mamma blev mycket glad då hon fick något sött till kaffet!
Visst blev de goda, Erica?! Maria berättar att du tycker om att baka. Funderat på att börja blogga du med??
Kram Sara
Har precis bakat dessa. Väntar med spänning på att få smaka! De ska bara svalna först.
Yummie, gjorde dessa idag:) smakar jättebra!!
http://lovelykc.blogg.se
Tack, va roligt!
Kram Sara
Skicka en kommentar