torsdag, december 01, 2011

Italiensk marinerat kött


Marinad gör köttet saftigt och smakrikt. Den här marinaden smakar Italien ... och går snabbt att svänga ihop. Marinaden passar till kyckling, nöt- och fläskkött.

Kom ihåg att ju längre tid du marinerar - desto bättre resultat!

Jag tycker dem här marinaden passar bra till kött som skall serveras kall, t ex på buffén. Låt gärna köttet svalna i den sky som blir.

olja
vitlök
balsamvinäger
torkad oregano
torkad basilika

Lägg köttet i en påse. Ringla över olja och balsamvinäger över köttet. Krossa en vitlöksklyfta (ta fler för mer kött/mer smak) och strö över de torkade örterna. Blanda och knyt ihop påsen. Låt marinera minst 1 timme. Glöm inte att salta och peppra rikligt innan stekning/grillning. Stek i stekpanna så köttet får fin yta. Lägg i ugnsform, häll över en del av marinaden. Stoppa in stektermometer och kör köttet till det når en ugnstemp på ca 72 grader (1 150 graders ugn). Tar ungefär 45 minuter. Om köttet skall kylas och t ex ätas kall på buffé, låt köttet ligga i stekskyn - det ger extra saftigt kött.

1 kommentar:

Katja sa...

Alltid gott med en marinad till köttet. Ska definitivt testa denna...tack för tipset :-).

Vill passa på att tipsa om en tävling på http://foodelicious.se/tavla-om-presentkort-pa-kokshem-se där man kan vinna presentkort till min webbshop Kökshem.se.