söndag, december 04, 2011

Italiensk pastasallad med salami


En smakrik och grymt god pastasallad som passar perfekt på t ex buffén. Jag gjorde den senast till kompisens 30 årsfest där temat var italiensk buffé.

Tänk på att salta rejält och INTE vara snål med övrig smaksättning. En pastasallad som inte smakar nåt är ingen höjdare. Och för allt i världen: servera ALDRIG en pastasallad kall. Den måste vara rumstempererad annars smakar den bara kylskåp.

1,2 kg okokt pasta räcker till 40 personer på en buffé, så till 10 personer behöver du (ca) 300 g pasta.

valfri pasta
italiensk salami
rödlök
soltorkade tomater
ruccula
sugar snaps
fryst basilika
italiensk dressing (Felix, blandad med olja och vatten)
balsamvinäger
salt
svartpeppar
honung

3 kommentarer:

Madelene sa...

Vad har du för ungefärliga mängder på övriga ingredienser?
Tack för hjälpen!

Sara sa...

Hej Madelen! Hyr många personer tänker du på?

Kram Sara

Madelene sa...

Ska göra buffe för ungefär 40 personer...