söndag, december 18, 2011

Mandelbiscotti


Fin gå-bort-present
 
Mmmm.. en av många favoritkakor. Spröda och med en härlig smak av mandel och vanilj. Jag tycker en biscotti ska vara hård men ändå spröd och de här blir perfekta! De bara smäääälter i munnen.

Jag brukar lägga några biscotti i cellofan/cellofanpåse, dra ett band runt och ta med när jag går bort. Uppskattat och snyggt!

De här håller sig länge - förvara dem gärna i en snygg glasburk!

40 st

2 1/2 dl mandel
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 tsk bakpulver
ev skalet från 1 apelsin
7 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandeln och rosta den ca 7 minuter. Vispa smör och socker pösigt. Blanda i äggen och sedan de torra ingredienserna. Blanda sist i rivet skal av apelsinen samt mandeln. Rulla tre plåtlängder och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär längderna på snedden, ca 2 cm tjockt. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter. Stäng av ugnen men låt skorporna ligga kvar och torka med öppen ugnslucka.

2 kommentarer:

Skåne Sara sa...

I fredags bakade jag dessa godingarna. De var himla lätta att göra och smakade supergott! Något som helt klart ska bakas fler gånger. Dessutom är de så fina att ha framme i köket i en glasburk med lock...

Sara sa...

Hej Sara! Ja visst är de såå lätta att baka? Och för att inte tala om goda .... Jag skall baka ett gäng jag med, de gör sig så fint i glasburkar som du säger.

Kram Sara