lördag, december 31, 2011

Pommes duchesse

Ursäkta utseendet ...men min tyll till spritsen var för liten :-)

Pommes duchesse är nääästan samma sak som potatismos. Men bara nästan. Det är en fastare variant som spritsas/klickas. 

Pommes duchesse är ett alternativ till det "vanliga" man gör med potatis, som gratäng och klyftor. Fördelen med pomme duchesse är att det kan förberedas i god tid innan det skall ätas, så man slipper stå i grytorna in i det sista. Spritsa på plåt, dra över plast/en påse och låt stå tills de skall in i ugnen och få färg.

Krydda gärna din pommes duchesse med t ex parmesanost eller färska kryddor!

4 stora portioner

1 kg mjölig potatisäggula (King Edward)
msk neutral olja
salt och malen vitpeppar (krydda RIKLIGT)

Koka potatisen väl (dela gärna potatisen i mindre bitar, då går det fortare). Pressa potatisen, tillsätt äggula, olja och kryddor och blanda väl. Spritsa/klicka moset på bakplåtspapper på plåt. (Hit kan du förbereda i god tid innan) Baka i ugn 225°, 10–15 minuter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta ska jag testa ikväll till lite balsamicokyckling...
Med vänlig hälsning,
Jonas