söndag, januari 15, 2012

Rödbetor i ugn



 Här ihop med oxfilé och bea

Mmmm.. rödbetor, morot, rödlök, olivolja, timjan och en stänk honung - DET smakar inte dåligt i munnen.

Det här funkar perfekt till köttet istället för t ex klyftpotatis, dessutom känns det lite fräschare :-)

rödbetor
morötter
rödlök
olivolja
torkad timjan
salt
svartpeppar honung

Skala rödbetorna och dela i kvartar (om de inte är för stora). Skala INTE morötterna (skalet ger karaktär), dela på mitten och på mitten igen. Lägg i ugnssäker form och ringla över olja, honung och smaksätt med timjan, salt och svartpeppar. In ganska högt i ugnen, 225 grader, i ca 30 minuter (känn så rödbetorna är klara). Släng på den skivade löken och kör 5 minuter till. Salta ev mer efter. 

2 kommentarer:

Emma sa...

Vilken god idé med den rödbetsblandningen i ugnen. Det ska jag absolut prova. Och appropå graviditet och nyttigheter så hade jag det så i mitten av graviditeten också. Jag som nästan aldrig åt frukt åt massor! Nu vet jag inte vilken vecka du är i men det är nog väldigt olika hur det är det där. I slutet var jag så less på att vara gravid så då åt jag nog mer onyttigt...men men...hoppas du haft en bra helg /Emma

Sara sa...

Testa det - sååå gott!

Är i v 29 och har mått och mår oförskämt bra. Hoppas det håller i sig :-)

Kram Sara