Mmmm... en mild och krämig sås med tydlig smak av citron. Det här blev ruskigt gott! Kan lova er att det här lätt kommer lagas snart igen.
Den här rätten tror jag lätt blir en favorit hos barnen. Låter kanske som det är en "trisst" rätt men jag lovar er, det är det inte. Såsen smaksätts med hummerfond, citron, honung och dill och jag ska erkänna .... jag slickade rent tallriken!
Serveringsförslag: Lägg upp kokt, stekt eller grillad fick på en tallrik och servera såsen brevid/i såssnipa tillsammans med t ex kokt eller pressad potatis. Det här blir lätt en snygg bjudrätt.
Själv sänkte jag ner fisken i sjudande vatten, med fiskbuljong. Ju mindre bitar - desto kortare tid. Min fisk trillade isär så det blev små bitar, de fick komma upp efter knappt 1 minut. Sedan la jag ner dem i såsen. Gör du så här räcker såsen nedan för 2 portioner. Vill du servera såsen brevid räcker receptet till 3-4 personer
2 personer om du har i fisken/3-4 personer om såsen serveras brevid
2 dl grädde (t ex hälften visp- och hälften mat)
2 tsk hummerfond
4 tsk citronsaft
skalet av en halv citron
3 tsk honung
fryst dill
salt
vitpeppar
ljus Maizena
Lägg samtliga ingredienser i en kastrull (inte Maizena). Koka upp och tillsätt Maizena till önskad konsistens. Tillsätt ev mer citronsaft och dill. Om du lägger ner fisken i såsen kan du behöva tillsätta mer Maizena eftersomn vätskan från fisken kommer göra såsen tunnare. Koka ENDAST upp, annars blir fisken seg. Servera genast med t ex potatis och kokt broccoli.
7 kommentarer:
Mm det där ska testas i morgon, tack!
Ja, gör det! toppengott & enkelt. Återkom med omdöme!
Kram Sara
Jag behöver verkligen inspiration på fiskfronten!! Så tack för detta recept!
Åh lagade fiskreceptet igår och det gjorde succé både bland stora som små,Jätteenkelt och framförallt jättegott!
Äldsta grabben på 7år tyckte att vi skulle äta det idag igen ;-)
Tack tack!
Åh, va roligt Malin! Jag håller med - jättegott :-)
Tack för titten.
Kram Sara
Det var ett jättegott recept.
Lättlagat och hela familjen uppskattade maten.
Jag la även till en skvätt dijonsenap...
Angelica
Va roligt Angelica :-) Ska testa med lite dijonsenap, tack för tipset!
Kram Sara
Skicka en kommentar