onsdag, januari 04, 2012

Vaniljcupcake med muscavadosocker


 På frostingen har jag strött rårörsocker


Vackra, gyllene cupcakes - tack vare muscavadosockret. Och smaken har en juvlig ton av vanilj.

De är inte så söta eftersom muscavadosockret inte är så sött som vanligt strösocker. De känns helt enkelt lite fräschare och nyttigare än vanliga cupcakes ;-)

Ät dem som de är eller garnera dem med frosting. På bilderna har jag spritat cupcakesen med marängfrosting, som smakar som len och fluffig marshmallowsfluff. Recept hittar du här.

Jag brukar garnera hälften av mina cupcakes när jag bakar. Några fryser jag in direkt och några äter/bjuder jag på. Fryser även ner resten av cupcakesen som inte är garnerade. Samtliga recept som jag har på frostings kan frysas och ändrar inte smak.


15 normala/40 mini

2 ägg
1 dl mörkt muscavadosocker
1 1/2 dl ljust muscavadosocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
60 g smör
1 dl mjölk

Vispa ägg, muscavadosocker och vaniljsocker poröst och ljust med elvisp. Smält smör i en kastrull ocg häll ner mjölken. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vänd ner (inte vispa) i äggsmeten. Blanda sedan ner mjölkblandningen. Fördela smeten i valfria cupcakeformar, ställ dem gärna i muffinsplåtar. Fyll formarna tillo 2/3. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen. 8-10 minuter för mini och 12-14 minuter för vanliga.

3 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

MUMMA va gott dem såg ut att vara! Själv har jag gjort lakritscuppisar idag. familjen behövde lite socker hihi!
Kramkram i massor!

Bakspecialisten sa...

Så tjusiga! :)

Sara sa...

Lakrits är no no för mig ... gillar det INTE i bakverk ...men måste säga att dina är GRYMT fina!

Tack, "Bakspecialisten" :-)

Kram Sara